بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علیاصغر مونسان، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری عصر امروز چهارشنبه 3 آبان 96 در اولین روز سفرش به سمنان در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیمای سمنان گفت: «ظرفیت گردشگری در این استان فراهم است که با توسعه آن میتوان به رونق استان کمک کرد. صنعت گردشگری رتبه سوم را بین صنایع اقتصادی در دنیا دارد و از صنایع پردرآمد اقتصادی جهان محسوب میشود.»
او با بیان اینکه این صنعت نقش بسیار مهمی در تولید ناخالص کشورها دارد، افزود: «این صنعت میتواند شغل و درآمد قابل توجهی ایجاد کند. گردشگری به ایجاد اشتغال راحت و پایدار بسیار کمک میکند و نیاز به سرمایهگذاری چندانی ندارد. مثلا بهازای 20 تا 30میلیون تومان میتوان در این صنعت شغل ایجاد کرد در حالی که این رقم در حوزههایی مثل صنعت حداقل 100میلیون تومان است.»
معاون رئیسجمهوری تصریح کرد: «کشورهای پیشرفته دنیا گردشگری را مبنای توسعه خود قرار دادهاند. بسیاری از کشورهای همسایه با جغرافیا و تاریخ بسیار محدود توانستهاند این صنعت را توسعه دهند.»
او افزود: «متأسفانه در کشور ما با با توجه به قدمت تمدن و ظرفیتهای تاریخی صنعت گردشگری مغفول مانده است البته در سالهای اخیر در سطوح مدیریتی استانی و کشوری توجه ویژهای به این صنعت شده است.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با بیان اینکه در حوزه گردشگری کشور هنوز گامهای اولیه خود را طی میکند گفت: «ما در سازمان میراثفرهنگی در حال تلاش هستیم که سند جامع گردشگری کشور را تهیه کنیم. همچنین در حال تدوین قانون حمایت از گردشگری هستیم که برای تصویب آن نیازمند کمک مجلس شورای اسلامی خواهیم بود. همچنین برشهای استانی در حوزه گردشگری تعیین شده است.»
اوادامه داد: «باید کمک کنیم که گردشگری در استان سمنان نیز حامل رشد توسعه و درآمدزایی شود. در اسناد بالادستی برنامه ششم نیز تعیین شده است که تا چشم انداز 1404 باید به عدد 20میلیون گردشگر در سال برسیم. این عدد اکنون در کشور 4میلیون و 900هزار نفر است و باید برای رسیدن به آن هدف بزرگ تمام تلاش خود را به کار ببندیم.»
مونسان با بیان اینکه سهم کشور از صادرات صنایعدستی در سال گذشته 240میلیون دلار بود گفت: «البته این ظرفیت در سازمان میراثفرهنگی و فعالان حوزه صنایعدستی وجود دارد که این میزان صادرات را تا 2میلیارد دلار افزایش دهیم البته چالشهایی نیز پیش رو داریم که یکی از مهمترین آنها بحث بازاریابی است.»
او خاطرنشان کرد: «کشور در بحث تولید صنایعدستی با مشکل مواجه نیست اما باید در بحث بازاریابی اقدامات جدی صورت گیرد.»
او همچنین به بحث برندسازی در صنایعدستی اشاره کرد و گفت: «بیشتر تولیدات صنایعدستی در کشور اکنون هنری و دلی است در نتیجه باید ذائقه مشتری نیز در سلیقه مشتری در صنایعدستی لحاظ شود. همچنین باید در زمینه تولید محصولات صنایعدستی، تولید تیراژ را مد نظر قرار داد این به معنی تولید کارخانهای نیست بلکه یعنی از هر نوع صنایعدستی تعداد زیادی تولید شود تا قیمت تمامشده آن پایین بیاید.»
معاون رئیسجمهوری در پایان تأکید کرد: «اکنون در کشور قیمت تمامشده محصولات صنایعدستی بالاست و همین مسئله قدرت رقابت ما در این حوزه را کم میکند اگر این چالشها را رفع کنیم امکان این را داریم که میزان صادرات خود را در این حوزه تا 2میلیارد دلار در سال افزایش دهیم.»
انتهای پیام/